tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1108017086753539218..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Konfitura z czerwonej cebuliMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83120248231740455402020-10-21T18:53:42.298+02:002020-10-21T18:53:42.298+02:00Ja dzisiaj robię to pierwszy razz żoną zobaczę co ...Ja dzisiaj robię to pierwszy razz żoną zobaczę co nam wyjdzie jesteśmy na pulmetku.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15464859262757846031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72283062423546298642017-01-27T07:48:40.205+01:002017-01-27T07:48:40.205+01:00Też fajny pomysł :-)Też fajny pomysł :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-14940033202530949002017-01-27T07:43:45.165+01:002017-01-27T07:43:45.165+01:00ja robię podobną wersję ale z dodatkiem śliwek (w ...ja robię podobną wersję ale z dodatkiem śliwek (w lecie świeże a w zimie domowe powidła) polecam jest pyszna :)zapieckowahttps://www.blogger.com/profile/18359426296501537122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2187981103633024442015-12-20T10:57:23.172+01:002015-12-20T10:57:23.172+01:00Podoba mi się sposób z syropem malinowym, chętnie ...Podoba mi się sposób z syropem malinowym, chętnie wypróbuję. Dziękuję. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30718556296117448072015-12-17T15:06:14.654+01:002015-12-17T15:06:14.654+01:00Robię podobną konfiturę od lat. Podstawowe składni...Robię podobną konfiturę od lat. Podstawowe składniki takie same: cebula, cukier, wino i czerwony ocet. Zamiast miodu ja daję syrop malinowy. Robię zawsze na wielkanoc do pasztetu. <br /><br />• 4 czerwone cebule<br />• ¼ szklanki cukru<br />• 50 g masła<br />• 60 ml szklanki octu z czerwonego wina<br />• 180 ml szklanki wytrawnego czerwonego wina<br />• 60 ml szklanki porto lub syrop malinowy<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-2179621049038211332015-10-01T07:40:40.196+02:002015-10-01T07:40:40.196+02:00I o to chodzi, aby próbować :-)I o to chodzi, aby próbować :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3027913788690870592015-09-29T18:52:12.849+02:002015-09-29T18:52:12.849+02:00I faktycznie pasztecik z cukinii z taką konfiturą ...I faktycznie pasztecik z cukinii z taką konfiturą - zupełnie inny smak:-)))przyjemnegotowanie.plhttp://www.przyjemnegotowanie.pl/Akcesoria-kuchenne-k8/akcesoria-do-czosnku-k109/MSC-siekacz-do-czosnku-obrotowy-p416.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25408053464790023712015-04-04T16:36:31.045+02:002015-04-04T16:36:31.045+02:00Basiu, proszę bardzo... i powiem Ci po cichu, że t...Basiu, proszę bardzo... i powiem Ci po cichu, że tez ją bardzo lubię :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82680852593425027902015-04-03T22:18:54.577+02:002015-04-03T22:18:54.577+02:00Asiu jesteś wielka za ta cebulę! Gdyby nie to, że ...Asiu jesteś wielka za ta cebulę! Gdyby nie to, że na święta zrobiłam pewnie już bym ja zjadła :) Będę ja tez robiła jako dodatek do obiadu jest obłędna :)<br /><br />Dziękuję za przepisik :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-11950559818683292122014-11-28T17:40:47.688+01:002014-11-28T17:40:47.688+01:00Cieszę się, że smakowała :-) Cieszę się, że smakowała :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5049752251107439172014-11-26T21:08:49.224+01:002014-11-26T21:08:49.224+01:00Hihi,i juz zrobiona.Znakomita!A teraz kolej na kon...Hihi,i juz zrobiona.Znakomita!A teraz kolej na konfiture z cranberries!Uklony,Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25693054671820382392014-11-26T20:09:43.701+01:002014-11-26T20:09:43.701+01:00Ja planuję na weekend, bardzo ją lubię.Ja planuję na weekend, bardzo ją lubię.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31256013144664954682014-11-25T20:59:35.464+01:002014-11-25T20:59:35.464+01:00Bede robila jutro.Hihi.EwaBede robila jutro.Hihi.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70079456318230835682014-03-08T19:24:30.093+01:002014-03-08T19:24:30.093+01:00Robię różne wersje konfitury cebulowej, ale ta sma...Robię różne wersje konfitury cebulowej, ale ta smakuje mi najbardziej. I choć jestem ogromną zwolenniczką prostoty, to tej konfitury bez wina sobie nie wyobrażam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68746180813926890302014-03-08T18:06:45.277+01:002014-03-08T18:06:45.277+01:00Zrobilam dzisiaj na obiad. Zamiast miodu dalam syr...Zrobilam dzisiaj na obiad. Zamiast miodu dalam syrop klonowy. Idealnie się wkomponowal. Ma lepszy smak niż sam cukier a nie tak intensywny jak miod, za którym nie przepadam.<br />Calkiem ciekawy przepis jednak jak dla mnie za dużo skladnikow które w efekcie zbyt zabijają smak samej cebuli. Pozostane przy swojej wersji podstawowej - cebula, maslo, olej cukier i woda :) <br />Ale jak ktoś nie lubi tak intensywnego smaku cebuli w konfiturze - to Twój przepis jest naprawdę udany.Listopadowahttps://www.blogger.com/profile/12333071507184783665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79304368628868095302013-12-20T12:38:59.517+01:002013-12-20T12:38:59.517+01:00No i to może być rzeczywiście przyczyna. Ja robię ...No i to może być rzeczywiście przyczyna. Ja robię sama klarowane masło, zawsze dobrze je sklaruję i przeleję przez gazę, aby nic nie było. Gotowego nigdy nie używałam. <br />Ale tak jak mówisz - odrobinę podgrzej i będzie jak najbardziej w porządku. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9372991445778592992013-12-20T12:37:16.085+01:002013-12-20T12:37:16.085+01:00no właśnie gotowiec to był.....więc może dlatego :...no właśnie gotowiec to był.....więc może dlatego :( no ale trudno, przed podaniem na stół podgrzeję odrobinkę i się rozpuści.<br />DorotaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42197781105979140022013-12-20T12:35:39.698+01:002013-12-20T12:35:39.698+01:00Hm, masło się zetnie, ale nie powinno być widoczne...Hm, masło się zetnie, ale nie powinno być widoczne. U mnie nigdy nie widać ściętego masła. Na zdjęciach jest już ostygnięta konfitura. <br />W sumie to nie przeszkadza, jedynie może niezbyt estetycznie wyglądać. A może to zależy od samego masła. Użyłaś gotowego czy sama klarowałaś? Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-73349560718053358742013-12-20T11:13:21.114+01:002013-12-20T11:13:21.114+01:00Zrobiłam! Wyszła pyszna :) Ale to masło klarowane ...Zrobiłam! Wyszła pyszna :) Ale to masło klarowane na którym dusila cebulka już po zapakowaniu jej gotowej do słoiczka to się ścięło - tak ma być??<br />Pozdrawiam<br />Dorota<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49037372581063882792013-10-03T08:12:03.709+02:002013-10-03T08:12:03.709+02:00No to nie wiem na co czekasz. Ja robię ją od czasu...No to nie wiem na co czekasz. Ja robię ją od czasu do czasu, idealna do mięsiwa. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54861492366274957482013-10-02T21:58:34.294+02:002013-10-02T21:58:34.294+02:00Od lat planuję zrobić tę konfiturę. Nie wiem, co m...Od lat planuję zrobić tę konfiturę. Nie wiem, co mi przeszkadza, Wszyscy zachwalają, a ja uwielbiam cebulę...Paulinahttps://www.blogger.com/profile/17054188984384023564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-45091023652796646462013-01-19T15:03:40.503+01:002013-01-19T15:03:40.503+01:00O, super pomysł z tą galaretką. Kupuję pomysł. Jak...O, super pomysł z tą galaretką. Kupuję pomysł. Jak ja uwielbiam te Wasze modyfikacje, bo uczą mnie ogromnie dużo. Następnym razem spróbuję - już sobie wyobrażam jaka będzie pyszna. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50884176406000915362013-01-19T14:55:13.525+01:002013-01-19T14:55:13.525+01:00Właśnie zrobiłam konfiturę i wyszła mi pyszna. Zro...Właśnie zrobiłam konfiturę i wyszła mi pyszna. Zrobiłam "prawie" według Twojego przepisu, bo na samym końcu dodałam dwie duże łyżki galaretki z czarnej porzeczki robionej przeze mnie osobiście. Do czerwonej cebuli pasuje idealnie. Pozdrawiam:)Iza https://www.blogger.com/profile/09589995068161017943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83714728961961680062013-01-17T15:34:39.323+01:002013-01-17T15:34:39.323+01:00Spróbuj, bo wg mnie pyszna. Szykuję się do powtórk...Spróbuj, bo wg mnie pyszna. Szykuję się do powtórki :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-76626840415981774902013-01-16T21:27:28.689+01:002013-01-16T21:27:28.689+01:00"Spotkałam" się z tą konfiturą jakiś cza..."Spotkałam" się z tą konfiturą jakiś czas temu i planowałam ją zrobić... Chyba nadszedł czas. ;)Paulinahttps://www.blogger.com/profile/17054188984384023564noreply@blogger.com