tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1692031562077927883..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Gołąbki i testowanie garnka rodzinnego DelimanoMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25430592156173240052013-05-23T19:59:17.074+02:002013-05-23T19:59:17.074+02:00Już sa naczynia Delimano na indukcje:) Delimano Ce...Już sa naczynia Delimano na indukcje:) Delimano Ceramica Suprema:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83261686315434673882012-09-12T20:52:59.886+02:002012-09-12T20:52:59.886+02:00Dokładnie tak myślę, więc sądzę, że Twoja reklamac...Dokładnie tak myślę, więc sądzę, że Twoja reklamacja zostanie rozpatrzona jak należy :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49836601035022089442012-09-12T20:09:02.599+02:002012-09-12T20:09:02.599+02:00no wlaśnie ta skaza to nie jest wina firmy zapewne...no wlaśnie ta skaza to nie jest wina firmy zapewne bo jak wiesz są tam kartoniki i nie widać a krzywizna to napewno wina transportu lub czegoś ..bedę dzwonicridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-41033033791458127882012-09-12T15:43:12.511+02:002012-09-12T15:43:12.511+02:00Kochana, to zareklamuj tę dużą patelnię - wiesz, m...Kochana, to zareklamuj tę dużą patelnię - wiesz, magazyn to jedno, a obsługa klienta to drugie. Może jak pakowali to nie zauważyli - ja bym napisała reklamację. W końcu co Ci szkodzi. Ja w zasadzie nie mogę się przyczepić, bo moje wszystkie były idealne. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10867890434884323902012-09-12T15:03:49.934+02:002012-09-12T15:03:49.934+02:00Margarytko przyszły i moje patelki zamawiane ...ro...Margarytko przyszły i moje patelki zamawiane ...robiłam narazie tylko mięsko na patelni dwuchwytowej ale użyłam łyżeczkę oleju mięsko się nie przyklejalo-i robię aktualnie murzynka zagotowalam składniki nic nie przywarlo wydaje sie super!! i zauwazyłam ze jakby trzyma dłużej ciepło??-tylko jestem zawiedziona bo duża patelnia przyszła ze skaza(tak jakby przyklejony paproch i zastygnięty oby tam nie odpadala ta ceramika) i do tego krzywa!!!ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55688631738557180372012-05-25T07:26:11.085+02:002012-05-25T07:26:11.085+02:00Jeśli będziesz sobie mogła pozwolić to polecam, bo...Jeśli będziesz sobie mogła pozwolić to polecam, bo jest naprawdę świetny do gotowania dań w dużej ilości :-) <br />A gołąbki wyszły pysznie, ale powiem nieskromnie, że zawsze wychodzą mi dobre :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7877717886711433162012-05-24T23:32:19.228+02:002012-05-24T23:32:19.228+02:00fajny garnek być może uda mi się zakuppic;)
Twoje ...fajny garnek być może uda mi się zakuppic;)<br />Twoje gołąbki wyglądają super a pewnie jeszcze lepiej smakują!Zielonooki ma niebo w gębie;)... Moje Słodkie Piekiełko...https://www.blogger.com/profile/13158389657524503726noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7971726411347767202012-05-24T21:44:10.585+02:002012-05-24T21:44:10.585+02:00Piła :-) Co prawda już zamroziłam, ale zawsze możn...Piła :-) Co prawda już zamroziłam, ale zawsze można rozmrozić :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50511567224215523302012-05-24T21:41:32.101+02:002012-05-24T21:41:32.101+02:00gdzie? gdzie? ;)gdzie? gdzie? ;)Cichahttps://www.blogger.com/profile/03327141288025653176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-41095286130054274632012-05-24T14:41:55.373+02:002012-05-24T14:41:55.373+02:00Jolu, garnek jest świetny, naprawdę godny polecani...Jolu, garnek jest świetny, naprawdę godny polecania. Ja też powoli dokupuję, wszystkiego na raz się nie da, więc tym bardziej się cieszę, że zostałam zaproszona do współpracy z Delimano i mogę testować tego olbrzyma :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83743715688482825862012-05-24T14:40:08.327+02:002012-05-24T14:40:08.327+02:00Jeszcze są, możesz wpaść :-)Jeszcze są, możesz wpaść :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18850451165541329772012-05-24T14:39:54.167+02:002012-05-24T14:39:54.167+02:00A dziękuję :-) No i Twojej rodzince się nie dziwię...A dziękuję :-) No i Twojej rodzince się nie dziwię, bo sama też za gołąbkami przepadam. <br />Zaciekawiłaś mnie tą surową kapustą kiszoną. Powiedz mi, co ona zmienia, albo co daje gołąbkom (albo one jej?).<br />Ja za gołąbkami z włoskiej nie przepadam. Zjeść zjem, ale jednak wolę ze zwykłej. <br />Normalnie zazdroszczę tego laurowego krzewu - gdzie Ty go hodujesz?Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-42304673295594140102012-05-24T14:36:21.332+02:002012-05-24T14:36:21.332+02:00No niestety, wydatek spory, ale tak jak mówisz, le...No niestety, wydatek spory, ale tak jak mówisz, lepiej mieć mniej garnków a porządne. Ja powoli wymieniam, choć na moje stalowe narzekać nie mogłam, ale służą mi już wiele lat, więc specjalnie nie jest mi żal. Ale powiem Ci, że ja bardzo lubię garnki emaliowane - podobają mi się bardzo, a jeszcze jak są takie rozszerzane do dołu to już w ogóle wzbudzają mój zachwyt. Teraz robią piękne garnki. Ale ja jednak jestem bardziej praktyczna i wybieram to, przy czym nie muszę stać i pilnować :-) Dlatego wybieram ceramikę - doskonale rozprowadzają ciepło i aż się zdziwiłam, że zanim umyłam miskę po mięsie to już mi się gołąbki zagotowały (a zalałam zimnym wywarem z kapusty) - to była naprawdę chwila, a w tradycyjnym garnku trwało to znacznie dłużej. A gołąbki i ja częściowo zamroziłam, bo jednak dużo ich wyszło.<br />Pozdrawiam serdecznie.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58064211332437853682012-05-24T14:30:44.126+02:002012-05-24T14:30:44.126+02:00Aga, a nie już raz mówiłam, że na drugie mi kusici...Aga, a nie już raz mówiłam, że na drugie mi kusicielka :-) Co do garnków - zgadzam się i potwierdzam :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15213770954485755762012-05-24T14:29:06.221+02:002012-05-24T14:29:06.221+02:00Broniu, wiem, pamiętam i cieszę się, że to na Cieb...Broniu, wiem, pamiętam i cieszę się, że to na Ciebie trafiło, bo przygotowałaś świetne danie i w pełni zasłużyłaś na wygraną :) Ja po doświadczeniach z tamtego konkursu mam alergię na Neoflam i choć ostatnio miałam okazję kupić ich deski i noże w promocji (wszystko było za pół ceny - w Radomiu) to uznałam, że jednak sobie daruję. Nigdy więcej w żadnym ich konkursie udziału już nie wezmę, skutecznie mnie do siebie zrazili. <br />A ceramika faktycznie jest świetna w kuchni, ja też doceniam bardzo i cieszę się, że dane jest mi używać takich garnków i patelni... Desek i noży jeszcze się nie dorobiłam, ale wszystko przede mną :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31164082771616567272012-05-24T14:22:33.682+02:002012-05-24T14:22:33.682+02:00Kochana, ja też mam jeszcze kilka zwykłych i przyd...Kochana, ja też mam jeszcze kilka zwykłych i przydają się np, gdy muszę ugotować ziemniaki - sztuk 6 (bo tyle mniej więcej we dwoje jemy) :-)<br />Ale bardzo lubię smażyć na ceramicznych patelniach, już nigdy więcej żadnej teflonowej nie kupię. Cena podobna, ale jakość ceramicznych już nieporównywalnie lepsza.<br />A widzisz, ja za włoską nie przepadam. Najbardziej lubię z młodej, a zimą ze zwykłej. Włoską lubię w surówkach. A liść laurowy i ziele angielskie daję zawsze, nadają fajnego smaku a i potem sos na bazie wywaru jest rewelacyjny :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37650013918740418822012-05-24T12:47:24.045+02:002012-05-24T12:47:24.045+02:00Też nie miałabym nic przeciwko przetestowaniu taki...Też nie miałabym nic przeciwko przetestowaniu takiego garnka ....bo mam z Delimano jedną patelnie i sprawdza się wyśienicie ...powoli planuje dokupować kolejne, ale to jak nazbieram pieniażków:) pozdrawiam ciepło ....a garnek bardzo mi się podoba:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7942226506287394092012-05-24T11:59:46.662+02:002012-05-24T11:59:46.662+02:00garnek jak garnek... ale te gołąbki!!!!! ależ mi s...garnek jak garnek... ale te gołąbki!!!!! ależ mi smaka narobiłaś!!!Cichahttps://www.blogger.com/profile/03327141288025653176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53283652041655477522012-05-24T11:41:40.803+02:002012-05-24T11:41:40.803+02:00Hej..i mnie dziś przyciągneły zapachy.Gołąbki ślic...Hej..i mnie dziś przyciągneły zapachy.Gołąbki śliczne.Moja rodzinka je uwielbia.Kiedy robię gołąbki to dodaję do farszu łyżkę koncentratu pomidorowego i na wierzch łyżkę.Często przekładam gołąbki surową kiszoną kapustą.Zimowa porą robię je tak jak TRILLA z kapusty włoskiej ,bo łatwiej się ściąga liście,a kapusta jest delikatniejsza od zwykłej.Liścia laurowego nigdy nie dodawałam.Musze wypróbować.Mam nawet własny krzak laurowy.AldonaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12084547890232389692012-05-24T11:41:06.788+02:002012-05-24T11:41:06.788+02:00Garnek piękny, cena mniej, bo właśnie weszłam na o...Garnek piękny, cena mniej, bo właśnie weszłam na ofertę tej firmy i sprawdziłam. Ale z doświadczenia własnego wiem, że lepiej mieć 3 garnki dobre jakościowo, niż pełne szafki zapchane czymś w czym się przypala, ucha odpadają, albo się topia pod wpływem gorąca. Ja parę lat temu zainwestowałam w odlewane, żeliwne garnki z powłoką nieprzywierającą i z dnem, które równomiernie rozprowadza ciepło i nie wiem co to swąd spalenizny w domu. Nawet jak smażę dżem, konfiturę, czy przecier pomidorowy, to zostawiam garnek na najmniejszym palniku i idę np. odkurzać a jak wracam to mam gotowe. Taki garnek też pewno zakupię, ale jak będzie jakaś promocja. Teraz jest na duży zestaw a takiego mi po prostu nie trzeba. A swoją drogą to śliczne gołąbki zrobiłaś. Gdyby nie to, że jeszcze nie dojedliśmy moich wcześniejszych, zrobionych w ramach opróżniania zamrażarki, to pewno bym się pokusiła o ich przyrządzenie. Na razie mam w planach kapuśniak. Wszystkiego najlepszego Asiu. NadiaNadianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-6783644695314725592012-05-24T10:58:46.402+02:002012-05-24T10:58:46.402+02:00uwielbiam gołąbeczki z młodej kapuchy! są takie de...uwielbiam gołąbeczki z młodej kapuchy! są takie delikatne i kruche! a garnek jest super! Produkty Delimano są świetne i też sobie chwalę, zwłaszcza rondelek od mojej mamy. Kurde, idę po kapustę, będą gołąbki bo mi smaka narobiłaś. Pozdrawiam i zapraszam do zabawy. Szczegóły w mojej kuchni.Agnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9714397147432909002012-05-24T10:45:09.771+02:002012-05-24T10:45:09.771+02:00Asiu, mam to szczęście, że jestem posiadaczką garn...Asiu, mam to szczęście, że jestem posiadaczką garnków, patelni, pojemników a nawet noży ceramicznych (pamiętasz moją wygraną). Wcześniej jak większość korzystałam ze zwykłych garnków, ale dopiero teraz mogę docenić jaka to wygoda i komfort gotowania, pieczenia i smażenia w takich naczyniach a nawet przechowywania produktów w zamrażalce w hermetycznych pojemnikach czy przygotowania potraw w szklanych garnkach bezpośrednio piekarniku. Nic się nie przypala, bardzo łatwo myje i długo trzyma ciepło. Teraz już nie wyobrażam sobie gotowania gołąbków, pieczenia roladek czy schabu pod pierzynką bez ceramicznego naczynia, dlatego polecam wszystkim, bo warto. Sprawdzają się wszystkie zarówno te mniejsze jak i te spore, korzystam z nich często i wciąż wyglądają jak nowe a moja kuchnia jest teraz bardzo kolorowa, bo piękne, czerwone maki na białym tle przyciągają wzrok i aż się chce gotować.Bronianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54532020635726369452012-05-24T09:28:09.820+02:002012-05-24T09:28:09.820+02:00Nie znam takich garnków.Ja używam zwykłych...
Poka...Nie znam takich garnków.Ja używam zwykłych...<br />Pokazujesz tak,że chciałoby się taki mieć :)<br />Ja gołąbki robię z kapusty włoskiej.Bardzo lubię taką wersję za delikatność i wygodę w zdejmowaniu liści.Najpierw zdejmuję(ponieważ się da)a potem je sparzam :)No i zalewam rosołem...No i bez liścia laurowego-to dla mnie nowość...<br />Pozdrawiamprzyjemnezpozytecznym.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/09664788021418990300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83563844827552736752012-05-23T23:00:04.499+02:002012-05-23T23:00:04.499+02:00Dziękuję, jast przepis, będzie obiad:) pozdrawiam....Dziękuję, jast przepis, będzie obiad:) pozdrawiam.asiahttp://asianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-13961763912491150372012-05-23T22:59:51.196+02:002012-05-23T22:59:51.196+02:00Gdy coś wypatrzę to dam znać :-)Gdy coś wypatrzę to dam znać :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com