tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post1904624373922582894..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Jajka sadzone z żartobliwą nutką :-)Margarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger64125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8568632335034761142017-01-16T20:20:52.314+01:002017-01-16T20:20:52.314+01:00ja też polewam gorącym tłuszczem ja też polewam gorącym tłuszczem Aniahttps://www.blogger.com/profile/11103340044129500160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16629184149041167722016-12-03T18:28:45.961+01:002016-12-03T18:28:45.961+01:00Można skopiować do pliku tekstowego i wydrukować. ...Można skopiować do pliku tekstowego i wydrukować. Innej opcji na razie nie ma.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-17944686164416076712016-12-01T13:03:37.348+01:002016-12-01T13:03:37.348+01:00A czy jest możliwość drukowania przepisów?A czy jest możliwość drukowania przepisów?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-73296262890623788542016-08-04T21:12:06.909+02:002016-08-04T21:12:06.909+02:00zamiast obręczy można przekroić papykę w poprzek n...zamiast obręczy można przekroić papykę w poprzek na kółka wysokości 1-1,5 cm i w środek takiego kółka wbić jajko,super są kółka zrobione z dużej cebuliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72683399814751090692015-03-15T18:26:43.894+01:002015-03-15T18:26:43.894+01:00Oj,bylo smaczne sniadanko!EwaOj,bylo smaczne sniadanko!Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-63494649645386589632014-10-01T12:42:42.641+02:002014-10-01T12:42:42.641+02:00Tak jak pisałam, smaruje tylko patelnię tłuszczem,...Tak jak pisałam, smaruje tylko patelnię tłuszczem, bo ceramicznych na sucho się nie rozgrzewa i smażę tak jak w przepisie :-) Nie przypalają się, smażę na małym ogniu. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-51347708509290389982014-09-24T21:00:57.142+02:002014-09-24T21:00:57.142+02:00Jeśli smażysz jajka całkiem bez tłuszczu to nie pr...Jeśli smażysz jajka całkiem bez tłuszczu to nie przypalają Ci się one od dołu? Czy robisz je na średnim ogniu? :) Bo jestem ciekawa jak zrobić jajka sadzone bez tłuszczu! Za kazdym razem robilam na maśle i nawet wtedy potrafiłam coś sknocić :(addictedhttps://www.blogger.com/profile/02803392400825116064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-87958897649628486342013-10-28T17:58:59.083+01:002013-10-28T17:58:59.083+01:00U mnie to raczej byłoby trudne, bo smażę jajka sad...U mnie to raczej byłoby trudne, bo smażę jajka sadzone praktycznie bez tłuszczu, więc nie miałabym czym polewać :-) <br />Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70719346910801203382013-10-27T18:23:41.320+01:002013-10-27T18:23:41.320+01:00fajny patent z ta przykrywka. Ja nigdy nie bylam f...fajny patent z ta przykrywka. Ja nigdy nie bylam fanka jajek sadzonych (bo zawsze je przewracalam), az do momentu kiedy poznalam mojego Brazowookiego - mistrza jajek sadzonych. Poprostu w trakcie smazenia polewa je goracym tluszczem - i wtedy zoltko jest sciete z gory i plynne w srodku... pyszotka:) <br /><br />POZDROWIENIA<br /><br />Dora<br /><br />PS super blog :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91563185904259247582013-09-28T13:23:08.957+02:002013-09-28T13:23:08.957+02:00Każdy robi tak jak lubi, a moje jajko nie jest spa...Każdy robi tak jak lubi, a moje jajko nie jest spalone, a jedynie przyrumienione, bo tak lubię i już :-) Rób tak jak Ci odpowiada, mnie nic do tego :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-6838106598723290822013-09-28T13:13:21.459+02:002013-09-28T13:13:21.459+02:00sorry ale spalone jednostronie jajko jest ochydne....sorry ale spalone jednostronie jajko jest ochydne... smazymy krotko i odwracamy umiejetnie .i te dziuryyy od pary po przykryciu sa bardzo brzydkie.... jesli chodzi o kaloryczne swojskie jajko mozna podlac tluszczykiem do sciecia. ale ja wole szybkie odwracane delikatne na masle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-67705175674685129852013-05-03T17:31:04.390+02:002013-05-03T17:31:04.390+02:00Brawo, jestem pełna podziwu dla Twojego zapału, to...Brawo, jestem pełna podziwu dla Twojego zapału, to coś niecodziennego wśród nastolatków. Cieszę się, że przepis się przydał.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62703151855021122822013-05-02T16:55:51.420+02:002013-05-02T16:55:51.420+02:00Mam 11 lat kocham gotowac a jaja zrobilam rodzinie...Mam 11 lat kocham gotowac a jaja zrobilam rodzinie na obiad byli zachwyceni pomysl z pokrywka bombAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-54237526068851637302012-08-21T16:02:45.381+02:002012-08-21T16:02:45.381+02:00Bo te miejsca mają swój klimat, są jedyne w swoim ...Bo te miejsca mają swój klimat, są jedyne w swoim rodzaju :-)<br />Też lubię płynne żółtka, ale ja prawie nie używam tłuszczu do ich smażenia, wiec pokrywka sprawdza się świetnie :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-53433141875981174212012-08-21T15:54:43.972+02:002012-08-21T15:54:43.972+02:00ale się uśmialam-lubie takie miejscajak to w który...ale się uśmialam-lubie takie miejscajak to w którym bywałaś ..a ja polewam gorącym tłuszczem zółtko -lubię takie płynne żółtko więc kilka razy poleję łyżką z patelni i juz ..(a jajo ,młode ziemniaczki,mizeria,maślanka to moje dzieciństwo-a wtedy zsiadłe mleko)ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72517956102177606272012-02-29T12:05:38.700+01:002012-02-29T12:05:38.700+01:00No jak widać ludzie przewracają jajka podczas smaż...No jak widać ludzie przewracają jajka podczas smażenia :-) Ja też pilnuję, bo jak widać na załączonym obrazku lubię płynne żółtko w ściętym białku - dokładnie tak jak Ty :)<br />A jeśli chodzi o sól to używam jej niewiele i większość moich dań może wydawać się niedosolona, ale nam to odpowiada. Nauczyłam się nie solić wielu rzeczy, gdy zaczęłam gotować w parowarze. Frytki jadam może raz w roku - nie jestem ich fanką, choć nie mówię, że nie lubię :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-77211887106626657442012-02-29T10:18:06.262+01:002012-02-29T10:18:06.262+01:00Jestem w szoku - nigdy w życiu nie słyszałam o prz...Jestem w szoku - nigdy w życiu nie słyszałam o przewracaniu jajka sadzonego! I naprawdę tak ludzie robią? Nigdy się nie spotkałam ;) Ja albo w ogóle nie przykrywam, albo przykrywam na część smażenia, a potem odkrywam, wszystko kontroluję jak smażę - bo generalnie białko musi być ścięte, a żółtko obowiązkowo płynne. U mojego męża w domu nie przewracało się, ale z kolei smażyło dostatecznie długo, aż właściwie wszystko ścięte - dla mnie odpada.<br /><br />A, i ja w ogóle nie solę jajek, bo po prostu nie lubię - podobnie jak solonych frytek. Za to nie wyobrażam sobie frytek innych jak tylko takie "skąpane" w ketchupie. Jajko jedynie "pieprzę" ;)Cichahttps://www.blogger.com/profile/03327141288025653176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20629102018402929082012-02-23T19:19:02.099+01:002012-02-23T19:19:02.099+01:00Jak widać z powyższych komentarzy technik smażenia...Jak widać z powyższych komentarzy technik smażenia jajek jest całkiem sporo :-) Ja przykrywam, bo wtedy białko szybciej się ścina a żółtko pozostaje lejące - tak jak lubię :-)<br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7157730275586645132012-02-23T19:09:23.539+01:002012-02-23T19:09:23.539+01:00Witam, przyznam szczerze, że jestem w szoku. Nigdy...Witam, przyznam szczerze, że jestem w szoku. Nigdy nie przykrywam ani nie przewracam jajka. Po prostu smażę je tylko z jednej strony na tyle by się ścięło a żółtko zgęstniało. Tak czy inaczej wspaniały blog ;) PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-4545196906684652332011-08-01T13:19:41.076+02:002011-08-01T13:19:41.076+02:00Greczynko, dziękuję za dobre słowo :-) A jeśli cho...Greczynko, dziękuję za dobre słowo :-) A jeśli chodzi o jajka to masz rację - tyle, że ja nie używam tłuszczu do smażenia jaj, a jeśli już to tak niewiele, że polewać nie ma czym :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-68085234991797326852011-07-31T21:25:15.907+02:002011-07-31T21:25:15.907+02:00greczynka 70
Witaj Margarytko jestes nie samowita...greczynka 70<br /><br />Witaj Margarytko jestes nie samowita masz wspaniale przepisy z ktorych rowniez korzystam jak inni,jezeli chodzi o smazenie jajek to powiem tak mieszkalam 10 lat w Grecji i tam sie nauczylam ze w czasie smazenia jajek sadzonych wystarczy tluszczem na jakim sie smazy polac kilka razy jajka tez dziala i sie scinaja,to tyle i pozdrawiam:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21683753639321202972011-07-25T12:45:25.546+02:002011-07-25T12:45:25.546+02:00Arturze, wypróbuję następnym razem z tą solą - prz...Arturze, wypróbuję następnym razem z tą solą - przyznaję, że pierwsze słyszę, ale w końcu człowiek uczy się całe życie :-))<br />Wiesz... ja tam się o inżynierów spierać nie będę, a moja mama na do siebie spory dystans, więc sądzę, że by się z tego nieźle uśmiała :-)) <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38086227686458324092011-07-25T11:07:56.234+02:002011-07-25T11:07:56.234+02:00Eksperci twierdza, że jajko soli się dopiero na ta...Eksperci twierdza, że jajko soli się dopiero na talerzu, wtedy nie straci blasku.<br />A... co do inzyniera - moj wykładowca mawiał - kobieta inżynier jest jak swinka morska - ani ona świnka, ani morska :D - mam nadzieje, ze wszystkie kobiety potraktuja to z żartobliwą nutką i dystansem - pozdrawiam :) - arturAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-34397965474928436442011-06-15T19:16:56.030+02:002011-06-15T19:16:56.030+02:00Anonimowa, to teraz już wiesz :-)) Nie pozostaje n...Anonimowa, to teraz już wiesz :-)) Nie pozostaje nic innego jak tylko wypróbować ;-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5613023285703451512011-06-15T14:57:01.800+02:002011-06-15T14:57:01.800+02:00nigdy nie wpadłabym na to aby patelnie przykryć!! ...nigdy nie wpadłabym na to aby patelnie przykryć!! też zawsze odwracam jajka :DAnonymousnoreply@blogger.com