tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post2169302431439848613..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Domowa tortilla (pszenna wersja podstawowa)Margarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-36066818510494948112021-05-08T16:33:31.761+02:002021-05-08T16:33:31.761+02:00Ale ja to wiem, po prostu nie mam potrzeby, aby by...Ale ja to wiem, po prostu nie mam potrzeby, aby były okrągłe :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-69164570674294114122021-05-08T14:08:41.615+02:002021-05-08T14:08:41.615+02:00Przed pieczeniem wykrój wkoło talerzyka będą okrąg...Przed pieczeniem wykrój wkoło talerzyka będą okrągłeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01917666515707744636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38531324521961200912017-02-15T11:53:59.983+01:002017-02-15T11:53:59.983+01:00Nie muszą być poprzekładane ściereczkami, ale przy...Nie muszą być poprzekładane ściereczkami, ale przykryte ściereczką. Tortille układa się jedną na drugą i przykrywa całość ściereczką (po usmażeniu każdego placka trzeba przykryć całość, żeby nie wysychały). <br />Przykrywam lnianą kuchenną ściereczką. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70574830129437427712017-02-14T23:12:05.874+01:002017-02-14T23:12:05.874+01:00Margarytko, czy tortille po usmażeniu muszą być ca...Margarytko, czy tortille po usmażeniu muszą być cały czas poprzekładane ściereczkami? Nawet w lodówce? Jakich ściereczek używasz? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03344629030192276462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62449779736552901322017-02-06T13:33:34.476+01:002017-02-06T13:33:34.476+01:00Cieszę się, że przepis się przydał :-)Cieszę się, że przepis się przydał :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-226174118887821182017-02-05T21:28:11.917+01:002017-02-05T21:28:11.917+01:00Przychylam sie do opinii pozytywnych komentarzy- s...Przychylam sie do opinii pozytywnych komentarzy- super przepis i wykonanie wg przepisu daje moc doznań smakowych ; )) , pozdrawiam Bożena.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91262493117976986752017-02-03T14:28:37.538+01:002017-02-03T14:28:37.538+01:00Podpłomyki: bieda studenta, robienie makaronu z pr...Podpłomyki: bieda studenta, robienie makaronu z prababcią lub bardziej aktualnie brak czasu by iść po bułki. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10492465182342335670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49946735259585172492016-06-24T21:59:31.483+02:002016-06-24T21:59:31.483+02:00Może za jakiś czas się pokuszę. Może za jakiś czas się pokuszę. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-50593059475970147932016-06-22T21:00:20.581+02:002016-06-22T21:00:20.581+02:00Czy mogła byś stworzyć przepis na bułki do kedabaCzy mogła byś stworzyć przepis na bułki do kedabaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-57681194372268706542016-05-24T08:39:04.456+02:002016-05-24T08:39:04.456+02:00Z krupczatką chętnie wypróbuję :-) A tak na margin...Z krupczatką chętnie wypróbuję :-) A tak na marginesie, krupczatka to też mąka pszenna :-)<br />Pozdrawiam serdecznie.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-7542853330178231152016-05-22T16:18:03.171+02:002016-05-22T16:18:03.171+02:00Witam,Margaretko wspaniałe przepisy ,od dłóższego ...Witam,Margaretko wspaniałe przepisy ,od dłóższego czasu też robie tortille i dodaje pół na pół mąkę pszenną i krupczatke -smak nieporównywalny między innymi do tych z Biedroneczki,pozdrawiam cieplutko .Twoja fanka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31523692930514905892016-02-15T15:36:57.098+01:002016-02-15T15:36:57.098+01:00Ale to chodzi o to, aby ciasto wyrabiać dłużej, ab...Ale to chodzi o to, aby ciasto wyrabiać dłużej, aby jak najwięcej glutenu uwolnić podczas wyrabiania ciasta, wtedy tortille są bardziej elastyczne. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-65050324719329707262016-02-15T12:10:33.762+01:002016-02-15T12:10:33.762+01:00ciasto zrobione , w tmx wyrabiam 2min i gotoweciasto zrobione , w tmx wyrabiam 2min i gotoweAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05225627270456991080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-64586910442514521342016-02-15T11:09:37.405+01:002016-02-15T11:09:37.405+01:00Nie mam w rodzinie osób z nietolerancją glutenu, w...Nie mam w rodzinie osób z nietolerancją glutenu, więc nie będę wydawać pieniędzy na drogie mąki bezglutenowe i robić eksperymentów. <br />Dużo bezglutenowych propozycji znajdziesz u Olgi Smile - nie ma sensu wywarzać otwartych drzwi :-) <br />Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-74513022886679312922016-02-15T11:07:29.598+01:002016-02-15T11:07:29.598+01:00Można próbować, ja robiłam tylko pszenne i pszenno...Można próbować, ja robiłam tylko pszenne i pszenno - kukurydziane. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82747470052778478612016-02-15T11:06:34.987+01:002016-02-15T11:06:34.987+01:00Chyba wiele osób ma takie wspomnienia :-) Chyba wiele osób ma takie wspomnienia :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-62828662281053179332016-02-15T08:08:12.206+01:002016-02-15T08:08:12.206+01:00A może wymyśliłabyś wersję bezglutenową? A może wymyśliłabyś wersję bezglutenową? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14456086746584778912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35699948011080671442016-02-14T21:50:48.229+01:002016-02-14T21:50:48.229+01:00A z innej mąki niż pszenna można je zrobić??A z innej mąki niż pszenna można je zrobić??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-84103554725460681092016-02-14T21:41:49.140+01:002016-02-14T21:41:49.140+01:00Ja tez robiłam takie pod plomyki z ciasta które zo...Ja tez robiłam takie pod plomyki z ciasta które zostało mi jak robiłam pierogi. A jako dziecko pamiętam jak babcia robiła na kuchni były pyszne Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-30103191202474316522016-02-14T18:36:04.387+01:002016-02-14T18:36:04.387+01:00Z podziękowaniem :-) Może koleżanka wyżej skorzyst...Z podziękowaniem :-) Może koleżanka wyżej skorzysta z receptury :-) <br />A dajesz żytnią chlebową czy razową? Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85477770676829807532016-02-14T18:34:11.183+01:002016-02-14T18:34:11.183+01:00Naturalnie ze moze byc zytnia maka,ja na dwie szkl...Naturalnie ze moze byc zytnia maka,ja na dwie szklanki maki zytniej dodaje 1/2 szklanki jogurtu I troche cieplej wody ,szczypte soli I lyzeczke oleju,wymieszam I wygniote,tortila placki z tego przepisu wychodza pyszne.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-21100856837170509692016-02-14T18:22:07.173+01:002016-02-14T18:22:07.173+01:00Nie robiłam nigdy żytniej, nie wiem czy nie będzie...Nie robiłam nigdy żytniej, nie wiem czy nie będzie się zbyt mocno kruszyła. Trzeba byłoby pokombinować z proporcjami. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31931209674636373152016-02-14T15:43:13.328+01:002016-02-14T15:43:13.328+01:00hej, a dałoby się zamienić mąkę np. na żytnią? mój...hej, a dałoby się zamienić mąkę np. na żytnią? mój mąż nie może pszennej.. a tortille uwielbiamy..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-75262083942542191192016-02-10T11:05:25.703+01:002016-02-10T11:05:25.703+01:00Elu, miło mi bardzo,że przepis się przydał. Ale ic...Elu, miło mi bardzo,że przepis się przydał. Ale ich nie trzeba smażyć pod przykryciem, wystarczy na suchej patelni i bez pokrywki.<br />Dla mnie też dużo lepsze niż kwaśne sklepowe. <br />Pozdrawiam. <br />Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-16750303279506790962016-02-10T11:02:13.720+01:002016-02-10T11:02:13.720+01:00Basiu, miód na moje serce. Ogromnie się cieszę, że...Basiu, miód na moje serce. Ogromnie się cieszę, że dałaś się skusić i się udały, a do tego smakują. <br />A w moim burito była mielona wołowina, czerwona fasola, kukurydza, pomidory, cebula i przyprawy. A i dorzuciłam trochę cheddara. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com