tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post2928912401710689310..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Zakwas na żurek (żytni)Margarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24406664205946121442018-01-26T14:46:59.442+01:002018-01-26T14:46:59.442+01:00Krzysztof, ja tam mojemu mężowi pozwalam ;-) Krzysztof, ja tam mojemu mężowi pozwalam ;-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-32860492923104586642018-01-17T20:31:20.349+01:002018-01-17T20:31:20.349+01:00Żona nic mi nie pozwoli ,ani robić a o gotowaniu,p...Żona nic mi nie pozwoli ,ani robić a o gotowaniu,pieczeniu to nie ma mowyAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12603106379119543263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12855094227129830832017-10-16T12:15:03.186+02:002017-10-16T12:15:03.186+02:00Ja robiłam we wrześniu, bo jechałam na szkolenie, ...Ja robiłam we wrześniu, bo jechałam na szkolenie, a zupę najszybciej i najłatwiej odgrzać :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29941196483850598512017-10-06T20:57:47.218+02:002017-10-06T20:57:47.218+02:00No i właśnie teraz nastawiłam zakwas, bo uświadomi...No i właśnie teraz nastawiłam zakwas, bo uświadomiłam sobie, ze żurek jedliśmy ostatnim razem na wielkanoc. Jak ten czas leci..basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8790038616971826482017-06-21T07:28:06.404+02:002017-06-21T07:28:06.404+02:00Cieszę się bardzo, że blog się przydaje, a przepis...Cieszę się bardzo, że blog się przydaje, a przepisy sprawdzają :-) <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3805703460455533332017-06-20T07:05:07.965+02:002017-06-20T07:05:07.965+02:00Jednak dobrze wiedzieć, że jest przepis ( miejsce)...Jednak dobrze wiedzieć, że jest przepis ( miejsce), na którym mogę polegać i wszystko się uda :) jeśli szukam jakiegoś przepisu pierwsze kroki są na Twój blog :) Pozdrawiam :) Teresahttps://www.blogger.com/profile/05963126953766723838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89841724404665008522017-06-19T18:35:31.086+02:002017-06-19T18:35:31.086+02:00Miło mi bardzo, choć tak naprawdę w kuchni nie trz...Miło mi bardzo, choć tak naprawdę w kuchni nie trzeba się bać. Zawsze warto próbować :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-82807260700196399212017-06-19T18:34:58.862+02:002017-06-19T18:34:58.862+02:00I słusznie. Zawsze trzeba dopasować do siebie. Mni...I słusznie. Zawsze trzeba dopasować do siebie. Mnie te odpowiadają idealnie, bo dla odmiany nie lubię zbyt dużo czosnku :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3867003120509092602017-06-19T16:25:36.841+02:002017-06-19T16:25:36.841+02:00Gdyby nie ten blog wielu potraw nigdy bym się nie ...Gdyby nie ten blog wielu potraw nigdy bym się nie odważyła zrobić :)<br />Teresahttps://www.blogger.com/profile/05963126953766723838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-64862198764523619942017-06-17T11:44:08.306+02:002017-06-17T11:44:08.306+02:00oj tak ja też od kilku lat robię swojski żurek i s...oj tak ja też od kilku lat robię swojski żurek i sama robię zakwas. Miałam przepis który z czasem zmodyfikowałam bo lubię duuuużo czosnku i mocny zapach ziela i liścia więc przerabiałam aż znalazłam odpowiednie dla mnie proporcje, zapisałam w notesie i voila !!Pollyhttps://www.blogger.com/profile/11288858148350891716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-75048356791862971762017-06-13T06:28:16.815+02:002017-06-13T06:28:16.815+02:00To rzeczywiście robisz taką wersję lajtową :-) Mni...To rzeczywiście robisz taką wersję lajtową :-) Mnie smakuje z przyprawami, nabiera bardziej wyrazistego smaku. I mimo, że dodaję listek do gotowania samej zupy, to myślę, że w zakwasie też robi dobrą robotę :-) Spróbuj, może akurat Ci będzie pasował :-) A jak nie, zawsze możesz pozostać przy swojej wersji :-)<br />Pozdrawiam serdecznie.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18079477313290022082017-06-12T10:30:00.806+02:002017-06-12T10:30:00.806+02:00U nas w domu czesto gosci zurek, w rodzinnym domu ...U nas w domu czesto gosci zurek, w rodzinnym domu byl raz na dwa tygodnie, a u mnie nawet raz w tygodniu, bardzo lubimy. Robie bardzo podobnie zakwas, jedynie bez pieprzu, ziela i listka laurowego i tez wychodzi. Tylko woda, maka i czosnek. Nastepnym razem sprobuje po TwojemuSylwiahttps://www.blogger.com/profile/06237468065787436909noreply@blogger.com