tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post4624867057458069115..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Chleb żytnio – pszenny na zakwasie żytnim razowymMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger77125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-3214024461940227602018-05-31T23:15:58.857+02:002018-05-31T23:15:58.857+02:00Cieszę się Asiu, że się udał :-)Cieszę się Asiu, że się udał :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-25456558601171975082018-05-26T23:21:42.166+02:002018-05-26T23:21:42.166+02:00najbardziej mi się podoba w Twoich przepisach że s...najbardziej mi się podoba w Twoich przepisach że się UDAJĄ! Próba czwartego przepisu na chleb na zakwasie i wreszcie udana. Dzięki :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01401161718174010867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-12758850255638324892017-01-22T18:32:11.531+01:002017-01-22T18:32:11.531+01:006-12 godzin, zależy od temperatury otoczenia. 6-12 godzin, zależy od temperatury otoczenia. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-43271847108785922392017-01-17T14:19:04.360+01:002017-01-17T14:19:04.360+01:00Witam, chciałabym upiec taki chlebek bez dodawania...Witam, chciałabym upiec taki chlebek bez dodawania drożdży, czy mogłaby mi Pani podpowiedzieć jaki będzie wtedy czas wyrastania? Pozdrawiam, GabiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83748535860768259032015-08-11T20:42:40.629+02:002015-08-11T20:42:40.629+02:00Mnie taki ładny wyszedł za trzecim podejściem. Wsz...Mnie taki ładny wyszedł za trzecim podejściem. Wszystko przed Tobą :-) Ale cieszę się bardzo, że smakuje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-66472129695679061422015-08-10T19:23:27.910+02:002015-08-10T19:23:27.910+02:00Zrobilam dzisiaj chleb z twojego przepisu i fajnie...Zrobilam dzisiaj chleb z twojego przepisu i fajnie się udal chociaż nie wyrosl tak jak Twój ale i tak jest smaczny. Wlasnie go jem na kolacje. <br />Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-86993936270670481612015-06-22T10:23:37.290+02:002015-06-22T10:23:37.290+02:00Pewnie, można i tak :-) Nam wystarcza przypieczon...Pewnie, można i tak :-) Nam wystarcza przypieczona skórka na wierzchu, ale pomysł godny polecenia innym, dziękuję. <br />Pozdrawiam i cieszę się, że przepisy się przydają. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-1704052757689610582015-06-22T09:59:41.026+02:002015-06-22T09:59:41.026+02:00Ja na ostatnie 10 minut wyjęłam chlebek z foremki ...Ja na ostatnie 10 minut wyjęłam chlebek z foremki , i dopiekałam z termoobiegiem dla równo zrumienionej i chrupiąceeej skórki:) , pozdrawiam Cię , i dziekuje za przepisy, które " usmaczniają" życie mojej rodzince-:)) ,Bożena.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79275385363331930872015-02-03T23:48:49.937+01:002015-02-03T23:48:49.937+01:00I dzisiaj,następny>EwaI dzisiaj,następny>Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81981442575341561852015-01-28T04:51:58.722+01:002015-01-28T04:51:58.722+01:00Upieklam następny,YUMMY😃 EwaUpieklam następny,YUMMY😃 Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79791511322271878582015-01-25T10:43:27.024+01:002015-01-25T10:43:27.024+01:00Ewciu, w takim razie super, że po przemrożeniu nie...Ewciu, w takim razie super, że po przemrożeniu nie stracił na smaku. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83486089567175243632015-01-14T01:36:53.662+01:002015-01-14T01:36:53.662+01:00Hihi,tan chlwb zrobilam pod koniec listopada I cze...Hihi,tan chlwb zrobilam pod koniec listopada I czesc wsadzilam do zamrazalnika I dwa dni temu go wyciagnela.Jego smak w tej chwili jest GENIALNY!! Krojony bardzo cieniutko jest wspanialyPozdrawiam.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-64501567537443192322014-11-28T22:10:02.566+01:002014-11-28T22:10:02.566+01:00Hihi,byla go cala blacha.Mysle,ze malo go wyrobila...Hihi,byla go cala blacha.Mysle,ze malo go wyrobilam.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-79209000244354205682014-11-28T17:50:06.293+01:002014-11-28T17:50:06.293+01:00Super, że smakuje. A konsystencja powinna być taka...Super, że smakuje. A konsystencja powinna być taka dosyć luźna, nie lejąca, ale też nie bardzo zwarta. Nie da się z tego przepisu uformować bochenka, trzeba piec w blaszce. <br />Jeśli mało pulchny, to za mało wyrósł. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-28338362490776109272014-11-28T17:49:01.287+01:002014-11-28T17:49:01.287+01:00No to ładne bydle :-) Ale super tradycja. No to ładne bydle :-) Ale super tradycja. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-90150183467527845852014-11-27T06:12:48.812+01:002014-11-27T06:12:48.812+01:00Hihi,chlebek bardzo dobry.Mam pytanie Margerytko j...Hihi,chlebek bardzo dobry.Mam pytanie Margerytko jakiej konsystencji powinno byc ciasto na ten chlebek?Tutejsze maki sa bardzo suche I ja musze dodawac do mak wiecej wody.Tutaj jest maka zytnia chlebowa ale ma dziwne ingridiens.Ja dalam poprostu make zytnia I pszenna ale ten moj chleb wyszedl za malo pulchny,Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-24091341489273687102014-11-26T23:11:42.216+01:002014-11-26T23:11:42.216+01:00Musze sie brac za indora,jest ogromny-10 kilogramo...Musze sie brac za indora,jest ogromny-10 kilogramow,ale bedzie pieczony jutro,bladym switem!Uff-jest goraco.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-5793674991368817012014-11-26T23:08:32.202+01:002014-11-26T23:08:32.202+01:00Hihi,jest,jest-wszystko sie udalo,nawet z tych mak...Hihi,jest,jest-wszystko sie udalo,nawet z tych mak ktore sa dostepne.Uklony.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-86607123832399484522014-11-26T20:32:38.957+01:002014-11-26T20:32:38.957+01:00Hihi,siedzi juz w miseczce na stole na zewnatrz bo...Hihi,siedzi juz w miseczce na stole na zewnatrz bo znowu bardzo jest cieplo!Zakwas byl trzy dniowy ale dalam troche wiecej.Calusy.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83354882241444598252014-11-26T20:14:46.524+01:002014-11-26T20:14:46.524+01:00No czasem tak bywa że nie zawsze przepisy się spra...No czasem tak bywa że nie zawsze przepisy się sprawdzają. Choć nie zawsze znaczy, że są złe, czasem po prostu coś nam nie wychodzi i tyle :) <br />Jeśli masz świeży zakwas, to musisz dać go trochę więcej :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-72101791778403914412014-11-26T01:54:27.477+01:002014-11-26T01:54:27.477+01:00Hihi.zachcialo mi sie zrobic chleb z maki kaszy gr...Hihi.zachcialo mi sie zrobic chleb z maki kaszy gryczanej I co? I pstro! Klapaaaaa!!!!To byl przepis z innego blogu!Chleb mial byc na drozdzach.Po 12-godzinach siedzenia w blasce urosl moze 1-cm.Wsadzilam do piekarnika I takiej samej wysokosci wyjelem.Gniot okropny ale smak dobry.Na nastepny dzien byl jak kamien.Nakarmilam nin zwierzatka w kenionie.Jutro bede piekla z margerytki przepisu.Zakwas zrobilam sama.Uklony.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10030796494297930682014-11-18T08:38:57.362+01:002014-11-18T08:38:57.362+01:00Tak jak mówiłam, przepis się pojawi. Nawet pod któ...Tak jak mówiłam, przepis się pojawi. Nawet pod którymś chlebem podawałam w komentarzu jak zrobić zakwas. Chwilowo czasu mi brakuje. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-22327201387896394002014-11-18T03:45:28.886+01:002014-11-18T03:45:28.886+01:00Margerytko,poprosze o przepis na zakwas/ile zytnie...Margerytko,poprosze o przepis na zakwas/ile zytniej maki a ile wody/I jak duzo musze zakwasu dac do pieczenia chlebka?Dzieki.Ewaewahttps://www.blogger.com/profile/03875371843541336871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-73390516046737099122014-02-20T15:47:45.888+01:002014-02-20T15:47:45.888+01:00Martuś, bardzo się cieszę :-) Fajnie, że zakwas ca...Martuś, bardzo się cieszę :-) Fajnie, że zakwas cało i zdrowo wytrzymał "podróż". Niech Ci dobrze służy. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-55221114146234586512014-02-19T10:28:41.172+01:002014-02-19T10:28:41.172+01:00Asiu, udało się!!! I to bez drożdzy! :) Ale się ci...Asiu, udało się!!! I to bez drożdzy! :) Ale się cieszę! Częstowałam tym pszenno-żytnim chlebem koleżanki z pracy i usłyszałam, że chleb jest pyszny!:)<br />Dziękuję jeszcze raz za zakwas, życzliwość i nieustanną inspirację.Marita1976noreply@blogger.com