tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post5058116702743497785..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Pulpeciki gotowane na parzeMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8240150055491359352018-02-15T15:50:05.085+01:002018-02-15T15:50:05.085+01:00Daj znać jak wyszły z płatkami :-) Ja ostatnio w o...Daj znać jak wyszły z płatkami :-) Ja ostatnio w ogóle zastępuję bułkę płatkami owsianymi albo orkiszowymi. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-58855857746788325652018-02-14T12:37:35.569+01:002018-02-14T12:37:35.569+01:00ślicznie dziękuję,dzisiaj będę robila i dodam zmie...ślicznie dziękuję,dzisiaj będę robila i dodam zmielone płatki,cieplutko pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14691180364901365426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-70209354555813274922018-02-03T19:46:31.974+01:002018-02-03T19:46:31.974+01:00Basiu, mięso musi być bardzo dobrze wyrobione. Moż...Basiu, mięso musi być bardzo dobrze wyrobione. Możesz też dosypać trochę zmielonych płatków owsianych albo orkiszowych. <br />No i pulpeciki dobrze się formuje dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26006004641046764512018-02-03T12:29:31.662+01:002018-02-03T12:29:31.662+01:00Wspaniały przepis,też robię całe obiady w parowarz...Wspaniały przepis,też robię całe obiady w parowarze,ale nie o tym mam pytanie nie mogę ładnie uformować klopsików,są za miekkie i jakieś nieforemne,co robię nie tak?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14691180364901365426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-40478377840507920122018-01-10T20:20:17.073+01:002018-01-10T20:20:17.073+01:00Bardzo się cieszę, że obiad smakował :-) Pozdrawia...Bardzo się cieszę, że obiad smakował :-) Pozdrawiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29670413594300512182018-01-04T18:54:35.832+01:002018-01-04T18:54:35.832+01:00Mam dziecko ze skazą białkową i mogę jeść pulpety ...Mam dziecko ze skazą białkową i mogę jeść pulpety tylko w takiej wersji, zrobiłam, bardzo smakowały, a co najważniejsze mój mąż pierwszy raz zjadł ze mną obiad w tej odchudzonej wersji. Gratuluję bloga i dołączam się do próśb o więcej przepisów w zakładce "parowar".Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01401161718174010867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-46537898942165450462017-09-30T16:36:14.854+02:002017-09-30T16:36:14.854+02:00Bardzo się cieszę, że smakują. Ja sama je bardzo l...Bardzo się cieszę, że smakują. Ja sama je bardzo lubię, dla mnie mają znacznie więcej smaku niż gotowane tradycyjnie, więc tym bardziej miło mi, że nawet młody człowiek docenia ;-) <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31505661817991862112017-09-04T14:43:59.204+02:002017-09-04T14:43:59.204+02:00Margarytko, pulpety z tej ilości starczają na nasz...Margarytko, pulpety z tej ilości starczają na naszą trzyosobowa rodzinkę, a do tego na wyjadanie po obiedzie i na bułkę do szkoły. Mój syn je po prostu uwielbia pod każdą postacią! A na dodatek smaczki, które spływają podczas parowania na garnku nadają się na wspaniały sos! Właśnie dziś mamy taki populpetowy pomidorowy do makaronu. Kiedyś tą wodę wylewałam, od jakiegoś czasu na szczęście zmądrzałam. Trochę ziół i przypraw, zagęszczone i wychodzi super sos pomidorowy!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9077179028139280592017-04-02T17:30:02.486+02:002017-04-02T17:30:02.486+02:00Nie robiłam tych pulpetów z mąką ani siemieniem, w...Nie robiłam tych pulpetów z mąką ani siemieniem, więc nie wiem jak wyjdą. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-20505561519807443402017-03-30T21:13:06.636+02:002017-03-30T21:13:06.636+02:00a moze zamiast jajka np. mąka kukurydziana albo si...a moze zamiast jajka np. mąka kukurydziana albo siemie lniane? jak Pani myśli? Jeśli tak to w jakiej ilości..?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-35335354553201924902017-03-30T07:41:45.199+02:002017-03-30T07:41:45.199+02:00Tak, pulpety z piersi kurczaka ugotowane na parze ...Tak, pulpety z piersi kurczaka ugotowane na parze są soczyste.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91176880838261540172017-03-30T07:39:12.100+02:002017-03-30T07:39:12.100+02:00Jajko wiąże mięso. Możesz nie dodawać, wtedy trzeb...Jajko wiąże mięso. Możesz nie dodawać, wtedy trzeba długo wyrabiać mięso, aż zrobi się kleiste i dopiero wtedy formować pulpety. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-49206847138613436272017-03-29T17:59:47.785+02:002017-03-29T17:59:47.785+02:00Czy z piersi kurczaka rzeczywiście będą soczyste? ...Czy z piersi kurczaka rzeczywiście będą soczyste? Bo jak robi sie na parze piers tak po prostu,nie jako pulpet,to raczej jest sucha... Co w takim razie sprawia,ze pulpety są soczyste? Odpowiedź proszę. Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-36493818459318637572017-03-29T17:53:48.785+02:002017-03-29T17:53:48.785+02:00A czy jajko jest koniecznie? Chciałabym zrobić 1 g...A czy jajko jest koniecznie? Chciałabym zrobić 1 góra 2 porcje i nie opłaca sie tracić całe jajko.. Czy brak jajka wpłynie na ich soczystość? Moze na coś innego? Prosze o pomoc! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-90260193690458965652017-03-28T14:19:16.502+02:002017-03-28T14:19:16.502+02:00Nie musisz go dodawać wcale. Soczystości pulpety n...Nie musisz go dodawać wcale. Soczystości pulpety nie zyskują od oleju :-) On jest tylko do podsmażenia cebuli. Możesz cebulę zemleć razem z mięsem i nie trzeba jej smażyć. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83451965125804193042017-03-27T01:55:04.897+02:002017-03-27T01:55:04.897+02:00Witam. Bardzo podoba mi się przepis. Prosze o radę...Witam. Bardzo podoba mi się przepis. Prosze o radę, nie mogę w diecie stosować oleju i innych tluszczy Zabronione. Czy jeśli go nie dodam,to pulpety będą nadal soczyste? Co zrobić? \myślałam żeby dodać troszkę cukinii,ona podobno daje soczystość,ale to ryzyko..\ bardzo proszę o odpowiedź!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-47321258810668504552016-12-27T12:25:33.687+01:002016-12-27T12:25:33.687+01:00Basiu, garnek oddałam koleżance, bo przestałam go ...Basiu, garnek oddałam koleżance, bo przestałam go używać. To po prostu garnek, który ma dodatkowo część z sitem do gotowania na parze (tak jakbyś garnek z dziurkami wkładała na zwykły garnek). Mała powierzchnia, ale do gotowania warzyw wystarczy. <br />Ja w tej chwili używam parowaru, gdy gotuję dużą ilość, a jak mało to w robocie, który ma przystawkę do gotowania na parze. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-26033792777063892562016-12-26T07:09:30.385+01:002016-12-26T07:09:30.385+01:00Asiu powyżej napisałaś- Mam też garnek do gotowani...Asiu powyżej napisałaś- Mam też garnek do gotowania na parze, ale właściwie go nie używam odkąd mam parowar. A to pomiędzy tymi urządzeniami jest jakaś różnica? Do tej pory jeszcze nie kupiłam tego urządzenia a tak napalona byłam. Nie wiedziałam który wybrać :)<br /><br />Pozdrawiam basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-8419758619055817312016-08-19T06:07:31.092+02:002016-08-19T06:07:31.092+02:00Aniu, najważniejsze, że zrobiłaś tak, aby Ci smako...Aniu, najważniejsze, że zrobiłaś tak, aby Ci smakowało. Te pulpeciki są na tyle uniwersalne, że można kombinować do woli z dodatkami, sosami... <br />Pozdrawiam.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15733133042519741782016-08-15T19:44:12.333+02:002016-08-15T19:44:12.333+02:00Ja nadziałąm pulpeciki odrobinką szpinaku z puszki...Ja nadziałąm pulpeciki odrobinką szpinaku z puszki i drobną kosteczką serka feta. Poza tym mięso wymieszałam jeszcze z odrobiną czosnku i lnu złotego mielonego. Parowałam tak samo (40 minut) i ziemniaczki na górze z warzywami przyprawiłam ziołami. Z przypraw w mięso dodałam jeszcze majeranku i rozmarynu. Pyszne z sosem pomidorowym i świeżym sokiem z blendera (jabłko + marchew + kiwi + pomarańcza + 100ml wody kokosowej. Po zmiksowaniu posypałam łyżeczką uprażonego słonecznika na suchej patelni, kilkoma płatkami chili i natką piertuszki).<br />Pozdrawiam, dziękuję za przepis. Ania :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83076525831451276242016-02-23T16:45:59.034+01:002016-02-23T16:45:59.034+01:00Kocham parowar ile to ulatwiaKocham parowar ile to ulatwiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-36831699200753103542015-05-13T07:17:56.457+02:002015-05-13T07:17:56.457+02:00A i gotowane na parze zdrowsze i smaki zachowują :...A i gotowane na parze zdrowsze i smaki zachowują :-) Mam nadzieję, że wszystko się udało.Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-18321206708994244802015-05-11T13:50:28.688+02:002015-05-11T13:50:28.688+02:00DZIS TO GOTUJA TYLKO NIE WIEM JAK Z RYŻEM DAL...DZIS TO GOTUJA TYLKO NIE WIEM JAK Z RYŻEM DALEM WORECZEK I 1.5 SZOLKI WODY ALE CHYBA WYJDZIE-TE PRZEPISY SUM GUT--JAK KUPIŁEM TA MASZYNKA W LIDLU SZYBKIE OBIADKI - I SMAKUJUM---POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO SZUKAJUM CO NA OBIAD ZROBIĆ SZYBKO--PYJTER ZE ŚLUNSKAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-91027421364770229742015-05-10T19:19:11.932+02:002015-05-10T19:19:11.932+02:00Fajnie, że smakowały. Fajnie, że smakowały. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-83484607027802634712015-05-06T22:10:55.108+02:002015-05-06T22:10:55.108+02:00Klopsiki z parowara robiłam pierwszy raz. Pychotka...Klopsiki z parowara robiłam pierwszy raz. Pychotka Anonymousnoreply@blogger.com