tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post5291826267794414744..comments2024-03-26T20:33:14.485+01:00Comments on Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Bułki pszenne jogurtoweMargarytkahttp://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comBlogger69125tag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48770569748768811142017-05-03T19:43:28.833+02:002017-05-03T19:43:28.833+02:00Hehee dawaj Aga babkę z białek :DHehee dawaj Aga babkę z białek :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03086431057368462404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-40770539310919538282015-11-22T13:26:45.276+01:002015-11-22T13:26:45.276+01:00Super, że przepisy się przydają. No i że bułki sma...Super, że przepisy się przydają. No i że bułki smakują. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-90505641425659747172015-11-20T09:38:15.055+01:002015-11-20T09:38:15.055+01:00Szybkie i smaczne <3 uwielbiam Twoje przepisy b...Szybkie i smaczne <3 uwielbiam Twoje przepisy bo jeszcze nigdy się nie zawiodlam :)<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29748507276123877832015-08-14T17:06:52.266+02:002015-08-14T17:06:52.266+02:00Basiu, cieszę się bardzo, że jesteś twórcza, a nie...Basiu, cieszę się bardzo, że jesteś twórcza, a nie tylko odtwórcza. Cieszę się, że przepis przypadł Ci do gustu i bawisz się ciastem :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-80935021780472223472015-08-12T22:09:53.708+02:002015-08-12T22:09:53.708+02:00A ja już ze 50 razy te bułki piekłam są przepyszne...A ja już ze 50 razy te bułki piekłam są przepyszne, ale sobie czasami zmieniam skoro napisałaś jogurt naturalny tzn skwaśniała mi śmietana w butelce to zamiast jogurtu dałam własnie ją. Teraz mam mleko kwaśne swojskie i na nim robię musiałam dać trochę więcej mąki bo wiadomo rzadsze jest od jogurtu. Kiedyś z maślanką nie miałam co zrobić i dałam. Super przepis bułki też, a Tobie Asiu bardzo dziękuje za przepis :)<br /><br />Pozdrawiam i buziaki posyłam :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-78168848589722151342015-04-09T07:51:11.757+02:002015-04-09T07:51:11.757+02:00Fajnie, że smakują :-)Fajnie, że smakują :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-27041383952021969852015-04-08T18:53:02.672+02:002015-04-08T18:53:02.672+02:00bułeczki są przepyszne :) odkąd znalazłam przepis ...bułeczki są przepyszne :) odkąd znalazłam przepis goszczą w moim domu bardzo często :) no i domownicy zachwyceni ;) pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15712183634435440574noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-37559694900909440532014-10-25T12:09:46.067+02:002014-10-25T12:09:46.067+02:00No i organoleptycznie się przekonałaś na czym pole...No i organoleptycznie się przekonałaś na czym polega różnica :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-41780270754820610602014-10-23T19:03:44.990+02:002014-10-23T19:03:44.990+02:00Dziękuję za radę :-))) Dodałam jogurtu do bułek ,k...Dziękuję za radę :-))) Dodałam jogurtu do bułek ,które zazwyczaj robię na zmianę z zakwasowym chlebem . Rodzina stwierdziła ,że są dużo lepsze niż poprzednio - puszyste i dłużej są świeże :-))) ewinka Nowahttps://www.blogger.com/profile/03188858469750827660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-10026990241683229022014-10-22T10:36:20.387+02:002014-10-22T10:36:20.387+02:00Drożdżowe wypieki piekę głównie na luksusowej 550,...Drożdżowe wypieki piekę głównie na luksusowej 550, bo wg mnie ona jest najlepsza do ciast drożdżowych. Tortowa jest trochę bardziej oczyszczona, delikatniejsza, często trzeba jej podsypać więcej, żeby ciasto się nie kleiło. <br />Nigdy nie łączyłam drożdży z sodą. Prawdę powiedziawszy wydaje mi się to nieco dziwne, bo oczywiście na samej sodzie to co innego. Ale takie połączenie? Ciekawe. <br />Ja obecnie do każdego drożdżowego ciasta dodaję trochę jogurtu (głównie do zaczynu), bo drożdże lepiej pracują i można ograniczyć ich ilość. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-9070440366912978252014-10-22T10:33:04.622+02:002014-10-22T10:33:04.622+02:00Bardzo się cieszę, że smakowały. A z mąką to już t...Bardzo się cieszę, że smakowały. A z mąką to już tak jest, że jedna bardziej sucha, druga mniej i czasem trzeba podsypać :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-59187363148396688212014-10-21T09:52:44.662+02:002014-10-21T09:52:44.662+02:00No a nie dodałam nic o bułeczkach ...dodawałam już...No a nie dodałam nic o bułeczkach ...dodawałam już do ciasta jogurtu bo gdzies w jakimś przepisie jest ...zatem bułeczki są napewno superowe!!!ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-36727308236962428202014-10-21T09:30:10.503+02:002014-10-21T09:30:10.503+02:00Asiu ja mam pytanie ...widzę używasz mąki 550 i c...Asiu ja mam pytanie ...widzę używasz mąki 550 i często do drozdżowego takie dajesz a ja używam tortową czy jest jakaś różnica ???a wiesz wczoraj na kuchnia+ oglądałam program Chleby Paula Hollywooda -wczoraj do drożdzy dodawal sody! robił placuszki na samej sodzie robił też chleb ...łączyłaś może kiedyś te dwa spulchniacze???ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-38443195010890150762014-10-19T20:41:22.241+02:002014-10-19T20:41:22.241+02:00No i wreszcie upieczone! Wyszło mi 8 fajnych dużyc...No i wreszcie upieczone! Wyszło mi 8 fajnych dużych bułek. Ciasto jednak trochę uparte bo dość mocno się kleiło, dosypałam z 50g mąki na pewno. Wyrabiałam robotem, ręcznie i znowu robotem. Ale jak już wyrosło to dalsza praca była już przyjemniejsza :) Bułeczki bardzo mi smakują, są delikatne, po zjedzeniu jednej ma się ochotę na następną :)Gotujemy codziennie odmienniehttps://www.blogger.com/profile/16701815014254444529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-81771870595168639402014-10-17T20:56:30.969+02:002014-10-17T20:56:30.969+02:00Dzieki za szybka odpowiedz!,pozdrawiam i zycze mil...Dzieki za szybka odpowiedz!,pozdrawiam i zycze milego wieczoru...EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-48557014524872716902014-10-17T20:11:14.640+02:002014-10-17T20:11:14.640+02:00Hak do ciasta drożdżowego sprawdza się świetnie, j...Hak do ciasta drożdżowego sprawdza się świetnie, ja nie narzekam. Zdarza się, że ciasto wędruje do góry, ale to w niczym nie przeszkadza, bo samo się potem przemieszcza na dół - hak jest zabezpieczony osłoną, więc ryzyka żadnego nie ma. <br />Moja misa ma 4,6 l i wg mnie na domowe potrzeby jest wystarczająca. Nie piekę hurtowych ilości, a ciasto na dwa bochenki chleba spokojnie wyrabiam. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-29358173451303124902014-10-17T16:23:20.518+02:002014-10-17T16:23:20.518+02:00Hallo Margarytka, bulki super.Mam jedno pytanie, z...Hallo Margarytka, bulki super.Mam jedno pytanie, zamierzam kupic Kenwood KMM010,albo. KMM040. Naczytalam sie sporo o mieszadle do ciasta drozdzowego, czy jestes zadowolona? czy casto ;wedruje; do gory?Przeraza mnie troche misa 6,4 litra.Twoj Keneood ma 4,3 podoba mi sie ta wielksc!! pozdrawiam paAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-15055381231521582502014-10-17T07:10:25.360+02:002014-10-17T07:10:25.360+02:00Basiu, jesteś szalona :-) Ale właśnie na tym poleg...Basiu, jesteś szalona :-) Ale właśnie na tym polega kuchnia, na eksperymentowaniu :-) <br />U nas aż tyle pieczywa nie schodzi, ale w planach kolejne bułeczki. <br />Pozdrawiam ciepło. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-89592318560676183312014-10-16T18:57:32.688+02:002014-10-16T18:57:32.688+02:00Bułki doskonałe robiłam już trzy razy. Pierwszy ta...Bułki doskonałe robiłam już trzy razy. Pierwszy tak jak w przepisie, drugi dołozyłam mąkę żytnią, lubię mieszać mąki:), trzeci dałam kwaśne swojskie mleko akurat miałam i też pyszniutkie. Fajny pomysł na kształt bułek, do tej pory piekłam bułki wrocławskie bo jakos najlepiej nam ten przepis spasował ( mąkę też mieszałam)<br />Dziękuję Asiu jak zawsze za znakomity przepis :)<br /><br />Pozdrawiam:)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-85964171772481799772014-10-16T08:37:40.580+02:002014-10-16T08:37:40.580+02:00Zrób i daj znać, czy smakowały. Zrób i daj znać, czy smakowały. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31014111154337643682014-10-16T08:36:11.982+02:002014-10-16T08:36:11.982+02:00Cieszę się, że się udały. A zdjęcie poproszę na ma...Cieszę się, że się udały. A zdjęcie poproszę na maila, tu niestety nie da się go wstawić. Umieszczę w galerii na FB. Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-31864404472933222652014-10-16T08:35:36.146+02:002014-10-16T08:35:36.146+02:00Kasiu, ja też dodaję jogurt 0% tłuszczu - to nie m...Kasiu, ja też dodaję jogurt 0% tłuszczu - to nie ma żadnego znaczenia, wszak nigdzie nie napisałam, że jogurt ma być pełnotłusty :-) Bo nie chodzi o tłuszcz w jogurcie, tylko żywe kultury bakterii, które wspierają pracę drożdży. <br />Mąkę razową spokojnie możesz dać, ale nie więcej niż połowę, bo bułki wyjdą zbite. Ale świetnie się sprawdzi orkiszowa, bo sprawdziłam :-) Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-23595198476277634762014-10-16T08:30:16.944+02:002014-10-16T08:30:16.944+02:00Oj tak smakuja nam bardzo. Wyciagam je codziennie ...Oj tak smakuja nam bardzo. Wyciagam je codziennie z zamrazarki i jemy je w pracy po rozmrozeniu. Sa pyszne i sycace. Mysle ze w ten weekend sprobuje dodac troche maki razowej lub zytniej zeby je dodatkowo ucznic zdrowymi :) Martwi mnie tylko ten jogurt, czy to zawsze powinien byc jogurt pelnotlusty? Bo najczesciej w domu mamy 0% albo o obnizonej zawartosci tluszczu. Czy to wplynie na ciasto czy liczy sie tylko jego konsystencja?kasiadehttps://www.blogger.com/profile/06781425874370763955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-84325546373928869052014-10-15T11:30:47.311+02:002014-10-15T11:30:47.311+02:00Aż muszę je zrobić dzisiaj na kolacje:) Tak mi się...Aż muszę je zrobić dzisiaj na kolacje:) Tak mi się spodobały one na zdjęciach:)<br /><br /><br />http://www.orana.plAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10225765650807925072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4679029908504594673.post-14856437800236610492014-10-15T00:44:08.232+02:002014-10-15T00:44:08.232+02:00...bułeczki zarąbiste właśnie wyjęłam z pieca :) w......bułeczki zarąbiste właśnie wyjęłam z pieca :) wyszły śliczne nic nie popękało ale nie umie tu wstawić zdjęcia :(Martanoreply@blogger.com